Passion 2 Improve AB handlar också om att bidra till en mer hållbar värld

Socialt ansvar och engagemang har alltid varit en del av mitt liv och mitt företag. Det är därför jag lägger en del av min vinst på att stötta projekt och ändamål som betyder mycket för mig.

Här nedan och på min impact-profil hos Target Aid kan du läsa om de initiativ och ändamål jag stöttar för att bidra till en bättre och mer hållbar värld. Om ni vill kan ni också visa ert stöd och donera några kronor till något av projekten eller ändamålen.

Entreprenöskap

När jag var barn bodde jag ett tag i Kenya där min pappa jobbade med praktisk utbildning inom nyföretagande. 48 företag startades på två år, vilket byggde lokal kompetens i nyföretagande samtidigt som det skapade försörjning och sysselsättning för människorna i Kenya. Det var här mina drömmar om att någon gång i livet starta eget föddes. Samtidigt såddes det frön om vikten att hjälpa andra till en mer hållbar livssituation.

Nu när jag själv blivit egenföretagare och fått hjälp på vägen, känns det naturligt för mig att stötta Hand in Hand’s verksamhet som hjälper kvinnor att starta företag i Kenya. Att bidra till mer hållbara livssituationer i regionen där jag själv en gång spenderade min barndom känns fantastiskt.

Katastrofer i världen

Vi som lever i Sverige är lyckligt lottade och jag är tacksam för att få bo och vara verksam i detta fantastiska land. Tyvärr är situationen inte densamma i andra ställen i världen. Vi kan inte lösa dessa problem, men vi kan alla göra något.

I många andra länder är situationen fruktansvärd. Bland annat i min frus land Venezuela som jag följt under 22 år. Det har varit oerhört svårt att följa utvecklingen i landet och hur det påverkat befolkningens situation på olika sätt. Under senare år har jag jobbat mycket med Ukraina och det är med sorg och ilska jag ser hur befolkningen nu påverkas och landet förstörs genom kriget.

Här är några av de ändamål jag stötta i dessa katastrofområden:

Klimat & Natur

Naturen är ett annat område nära mitt hjärta som för så många andra. Vi är helt beroende av den och den måste bevaras. Här är några de ändamål inom klimat och miljö jag stöttat genom åren.

Social Rättvisa & Inkludering

När jag var barn blev jag då och då utsatt för mobbing och jag såg många andra som blev utsatta. Inte alla fick det stöd som hade behövts. Att våra barn får en bra start på livet, utan mobbing och våld är något att kämpa för, vilket Stiftelsen Friends gör. Därför stödjer jag deras verksamhet.

Är du med mig?

Vill du också stötta, eller bara läsa om projektet, är det bara att klicka på “Ge en gåva” under bilden.

Ett inkluderande samhälle är en självklarhet för mig. Därför är det jättekul att genom jobbet få möjligheten att jobba med härliga människor på Svenska Parasportförbundet. Vårt samarbete har givit mig en ökad förståelse för hur situationen för personer med en intellektuell funktionsnedsättning kan se ut. Därav är det naturligt för mig att stötta deras initiativ för att utbilda fler ambassadörer. Deras uppgift är att få fler personer med intellektuellt funktionsnedsättning att bli aktiva inom idrotten.

Vill du också stötta, eller bara läsa om projektet, är det bara att klicka på “Ge en gåva” under bilden.

Idrott & Fysisk Aktivitet

Som inbiten squashspelare sedan snart 40 år känns det kul att nu vara engagerad i och leda Stockholms Squashklubbs (SSK) juniorverksamhet.

En av de saker vi testat inom SSK är digital crowd-insamling via Target Aid. Första projektet var att samla in pengar för att kunna köpa en ny bollmaskin. Tanken vara att försöka locka fler hemmasittare till hallen för att träna ensamma utan att utsätta sig för risk att bli smittad. Självklart stöttade Passion 2 Improve detta initiativ.

Efter två veckor hade klubben nästan 30 000 kr på sitt konto. Det blev ett enormt uppsving i klubben när väl bollmaskinen var på plats.

Här kan ni läsa om andra initiativ och ändamål jag stöttat inom idrotten:

Vill du läsa om fler initiativ Passion 2 Improve har stöttat genom åren kan du gå in på min Impact-profil hos Target Aid.